Черен дроб на фурна с лук и домати

16/04/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • черен дроб - 500 г свински
  • лук - 2 глави, кромид
  • домати - 4 бр. може и от консерва
  • брашно - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г краве
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистения свински дроб на парчета, оваляйте ги в брашното, наредете ги в тавичка, в която сте изсипали разтопеното масло, сложете отгоре ситно нарязания лук и поръсете с надробените домати.

Добавете дафиновите листа и черния пипер, залейте с водата, в която сте разтворили солта, и изпечете дроба в умерена фурна до приятен загар на дроба. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар