Курабии с течен шоколад

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
15/04/2019
"Двойно по-неустоими от обикновените и тройно по-предпочитани, защото са не само уханни, но и с шоколад "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции65
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо657
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта продължително време, докато придобие консистенция на рядък крем. Така ще сте сигурни, че захарта се е разтворила.

Добавете маслото (предварително разтопено на водна баня или доста размекнато) или добавете същото количество маргарин, но лично на мен не ми допадат с маргарин.

Добавете течен шоколад към сместа (трябва да е на стайна температура, за да може да се разбърка добре до хомогенна смес)

Добавя се бакпулверът. Най-накрая се добавя брашното, докато се получи меко нелепнещо тесто. Не съм измервала количеството на брашното, но е от порядъка на 300-350 г.

Оставете сместа за поне 1 час в хладилник да стегне, след което оформете топченца (които може да овалвате в пудра захар, но не е задължително), подредете ги на разстояние едно от друго и изпечете на предварително загрята фурна на 160 градуса с включена вентилация за около 10-15 минути.

На мен ми се получиха около 70 курабийки, но в зависимост от това колко големи оформяте топчета, може да получите повече или по-малко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар