Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта продължително време, докато придобие консистенция на рядък крем. Така ще сте сигурни, че захарта се е разтворила.
Добавете маслото (предварително разтопено на водна баня или доста размекнато) или добавете същото количество маргарин, но лично на мен не ми допадат с маргарин.
Добавете течен шоколад към сместа (трябва да е на стайна температура, за да може да се разбърка добре до хомогенна смес)
Добавя се бакпулверът. Най-накрая се добавя брашното, докато се получи меко нелепнещо тесто. Не съм измервала количеството на брашното, но е от порядъка на 300-350 г.
Оставете сместа за поне 1 час в хладилник да стегне, след което оформете топченца (които може да овалвате в пудра захар, но не е задължително), подредете ги на разстояние едно от друго и изпечете на предварително загрята фурна на 160 градуса с включена вентилация за около 10-15 минути.
На мен ми се получиха около 70 курабийки, но в зависимост от това колко големи оформяте топчета, може да получите повече или по-малко.