Курабии с течен шоколад

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k8342
Курабии с течен шоколад
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 6
15/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
65
"Двойно по-неустоими от обикновените и тройно по-предпочитани, защото са не само уханни, но и с шоколад"

Необходими Продукти

  • течен шоколад - 175 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта продължително време, докато придобие консистенция на рядък крем. Така ще сте сигурни, че захарта се е разтворила.

Добавете маслото (предварително разтопено на водна баня или доста размекнато) или добавете същото количество маргарин, но лично на мен не ми допадат с маргарин.

Добавете течен шоколад към сместа (трябва да е на стайна температура, за да може да се разбърка добре до хомогенна смес)

Добавя се бакпулверът. Най-накрая се добавя брашното, докато се получи меко нелепнещо тесто. Не съм измервала количеството на брашното, но е от порядъка на 300-350 г.

Оставете сместа за поне 1 час в хладилник да стегне, след което оформете топченца (които може да овалвате в пудра захар, но не е задължително), подредете ги на разстояние едно от друго и изпечете на предварително загрята фурна на 160 градуса с включена вентилация за около 10-15 минути.

На мен ми се получиха около 70 курабийки, но в зависимост от това колко големи оформяте топчета, може да получите повече или по-малко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: