Начин на приготвяне
За Двуцветни коледни сладки пресейте брашното за бялото тесто с щипка сол. Добавете нарязаното студено краве масло, яйцето, захарта, 1 ампула портокалов есенция и замесете маслено тесто за вкусни коледни сладки. Загънете го в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час. От продуктите за кафявото тесто пресейте брашното и какаото с щипка сол.
Добавете яйцето, захарта и студеното краве масло нарязано на парчета. Замесете тесто, което приберете в хладилник за 1 час. За да ви е по-лесно, разделете всяка топка тесто на две еднакви части. Разточете една от белите топки на набрашнена повърхност на лист с размери около 25/40 см. Разточете една от кафявите топки със същия размер.
Намажете белия разточен лист с разбит белтък и покрийте с кафявия. Навийте на руло. Постъпете така и с другите две топки тесто. Рулата загънете в парчета хартия за печене и приберете в хладилник за 2 часа. Колкото са по-студени, толкова по-лесно ще ви е да ги нарежете, а при печенето двуцветните сладки няма да се разлеят и ще остана кръгли.
Нарежете охладените рула на малки кръгове с ширина 1 см. Наредете сладките в тава, покрита с хартия за печене и изпечете на 180 градуса. за 10-12 мин. в предварително загрята фурна без вентилатор. Охладете сладките с какао на решетка.
Да ви е сладко!