Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Двуцветни коледни сладки

Двуцветни коледни сладки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Двуцветни коледни сладки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
30
"Празнични коледни сладки, с които трапезата ще бъде още по-разноцветна и красива"

Необходими продукти

  • за бялото тесто
  • брашно - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 60 г
  • портокалова есенция - 1 ампула
  • за кафявото тесто
  • брашно - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • и още
  • белтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За Двуцветни коледни сладки пресейте брашното за бялото тесто с щипка сол. Добавете нарязаното студено краве масло, яйцето, захарта, 1 ампула портокалов есенция и замесете маслено тесто за вкусни коледни сладки. Загънете го в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час. От продуктите за кафявото тесто пресейте брашното и какаото с щипка сол.

Добавете яйцето, захарта и студеното краве масло нарязано на парчета. Замесете тесто, което приберете в хладилник за 1 час. За да ви е по-лесно, разделете всяка топка тесто на две еднакви части. Разточете една от белите топки на набрашнена повърхност на лист с размери около 25/40 см. Разточете една от кафявите топки със същия размер.

Намажете белия разточен лист с разбит белтък и покрийте с кафявия. Навийте на руло. Постъпете така и с другите две топки тесто. Рулата загънете в парчета хартия за печене и приберете в хладилник за 2 часа. Колкото са по-студени, толкова по-лесно ще ви е да ги нарежете, а при печенето двуцветните сладки няма да се разлеят и ще остана кръгли.

Нарежете охладените рула на малки кръгове с ширина 1 см. Наредете сладките в тава, покрита с хартия за печене и изпечете на 180 градуса. за 10-12 мин. в предварително загрята фурна без вентилатор. Охладете сладките с какао на решетка.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: