Начин на приготвяне
Натрошава се маята в хладка вода със захар и разбъркваме добре. Оставя се да шупне и сипваме в купа с брашното. Прибавят се сол, олио и замесваме тесто. Оставя се за 15-20 минути на топло покрито с фолио или кърпа.
Разделя се на 7-8 топчета и всяко се разточва на малка правоъгълна кора. Поръсваме в средата с натрошено сирене и краищата се сгъват на плик. Трябва да се получи правоъгълник и с точилка леко се минава отгоре.
В тиган се загрява лъжица олио и печем всички гюзлеми от двете страни на умерен огън до готовност. Изваждат се, намазват се с масло. Ако искате, поръсете щипка шарена сол, но ако сиренето е солено, първо опитайте. Лесно и много вкусно предложение за закуска!