Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния от леща с колбас

Яхния от леща с колбас

Яхния от леща с колбас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лещата си е леща, ама пробвали ли сте да я хапнете с малко колбас - няма такава вкусотия, нали"

Необходими продукти

  • леща - 1. 5 ч.ч
  • сланина - 200 г
  • лук - 3 глави
  • сухи червени чушки - 2 бр
  • наденица - 4 парчета, или др. колбас
  • брашно - 1 с.л
  • чубрица - 1 ч.л
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата със ситно нарязания лук и запечените и начупени на малки парченца сухи чушки.

Нарязваме сланината на резенчета, запържваме я до златисто, изваждаме я с решетеста лъжица и поставяме в лещата.

Надупчваме с вилица парчетата наденица и я запържваме от всички страни в мазнината от сланината. Поставяме и нея да ври с лещата.

Прибавяме към мазнината брашното и леко го запържваме. Разреждаме с малко студена вода и бульон от лещата и изсипваме в ястието. Посоляваме и варим още 10 – 15 минути.

Подправяме с черен пипер и чубрица и сервираме ястието топло, като във всяка порция сипваме и парче колбас.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: