Яхния от леща

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Яхния от леща
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Каквито и екзотични ястия да опитаме, винаги ще си спомняме с умиление за тази вкусна Яхния от леща"

Необходими продукти

  • леща - 250 г българска
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • олио - 70 мл
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поставете лещата в студена вода, поставете я да се вари на бавен огън, заедно със нарязаните на кубчета морков, лук, картоф и олиото.

След около 20 минути варене, добавете доматеното пюре и нарязания на филийки чесън. Варите още около 15-20 минути на слаб огън.

Малко преди да я свалите от огъня, добавете солта, червения пипер и чубрицата, разбъркайте и свалете яхнията от огъня.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: