Пуешко месо с картофи на фурна

АнабелАнабелКопирайтър342344
11/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на колелца, поставят на дъното на тавичка.

Прибавят се почистените и нарязани на филийки гъби и нарязаният на дребно бекон. Поръсва се сол на вкус и всичко се разбърква.

Пуешкото месо (при мен маншони) също се поръсва със сол и допълнително овкусява с готова подправка за пилешко. Месото се поставя върху картофите, а отстрани се слагат клонки салвия и естрагон.

Маншоните и картофите се поливат с малко олио, а в тавичката се налива бира. Тавата се покрива със фолио и се поставя във фурна.

Ястието се пече на 200 градуса, като се маха фолиото малко преди готовност за по-апетитен вид.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар