Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме добре пилето, като подсушаваме с кухненска хартия. Обтриваме цялото пиле - както вътрешността, така и и цялата външна повърхност със солта.
Повтаряме същото обтриване с маслото и черния пипер.
В съд си смесваме стръкче начупен розмарин, червения пипер и соевия сос.
Отново обтриваме с готовата смес вътрешността и цялото пиле. Ако остане от сместа го изсипваме във вътрешността на самото пиле.
Завиваме с фолио и поставяме във предварително загрята фурна, като печем за 10-15 минути на 200 градуса.
След като изтече времето намаляваме фурната на 160-170 градуса и оставяме така за около час и половина-два.
Преди да извадим печеното пиле отстраняваме фолиото и печем до желания загар.