Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Царевични хлебчета с извара и магданоз

Царевични хлебчета с извара и магданоз

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Царевични хлебчета с извара и магданоз
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"От кревата ставаме, към кухнята тичаме, защото ухае на Царевични хлебчета с извара и магданоз"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • сол - 1 /2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • извара - 2 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме двата вида брашно и оформяме кладенче. В киселото мляко се разбива сода и бакпулвер да шупне, сипваме се в брашното.

Добавя се олио, сол, извара, яйцето и магданоз, нарязан на ситно. Замесва се меко тесто и оформяме фитил.

Нарязва се на 6 части, всяка се оформя на хлебче и нареждаме в тава върху хартия за печене.

С ножица се правят отгоре по 3-4 разреза. Печем до златисто в загрята фурна на 180 градуса. Страхотен вкус!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: