Задушено пиле с къри

08/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо679
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пиле - 1 средно голямо
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • масло - 4 - 5 с.л. краве или олио
  • къри - 3 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания лук запържете в маслото и след като поомекне добавете счукания чесън, кърито и червения пипер.

Нарежете пилето на порции, посолете ги, пуснете ги в запръжката, обърнете ги няколко пъти от всички страни и като се позачервят, ги залейте с вода, колкото да ги покрие.

Разбъркайте сместа и оставете ястието на тих огън, като го захлупите с капак, който махнете едва след като месото е готово напълно.

Във всяка чиния сипете порция пиле и отделно сварения ориз, който залейте със соса от задушаването.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар