Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печено рибно филе с ябълка и лимон

Печено рибно филе с ябълка и лимон

Печено рибно филе с ябълка и лимон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 600 г филе хек или др.
  • ябълки - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и обелената ябълка настържете. Лимона нарежете на кубчета, половината магданоз и копър – на едро, задушете ги в олиото и като ги свалите от огъня, прибавете счукания чесън.

Със сместа застелете тавичка, наредете отгоре рибното филе, нарязано на парчета по 5 см.

Поръсете хека със сол и разтворената в малко вода лимонена киселина, наръсете с останалите ситно нарязани магданоз и копър и запечете във фурната, като от време на време поливате рибата със соса, за да не остане суха.

Печено рибно филе с ябълка и лимон - вкусно ястие с риба.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: