Турско реване с грис

Мария СимоваМария СимоваГуру112757106514
06/04/2019
"Не си правете труда да го режете, ние и цялата тава реване може да си изядем сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 943
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа, в тенджера прибавете захарта и налейте водата.

Поставете тенджерата на котлона и варите 20 минути след завирането му. Капнете няколко капки лимонов сок и оставете настрани да се охлажда.

В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем. Добавете разтопеното и охладено масло и киселото мляко, разбъркайте за кратко.

Отделно пресейте брашното, прибавете гриса към него заедно с бакпулвера и разбъркайте до еднородна смес.

Сипете сместа в тава намазана с масло и леко разтръскайте. Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до златисто-кафяв цвят отгоре.

Залейте реването с половината сироп и го нарежете на парчета, залейте с останалия сироп.

Оставете реването да попие добре сиропа за около 3-4 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар