Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода. Когато изстинат, се обелват и смачкват на картофено пюре. Прибавя се сол на вкус, размекнато краве масло и прясно мляко, толкова колкото да стане пюрето пухкаво.
В тиган се задушава, в малко мазнина, една глава нарязана на ситно лук и няколко накълцани скилидки чесън.
Щом се задушат, към тях се прибавя кълцано месо. Овкусява се със сол на вкус и смлян черен пипер. Бърка се, докато стане на трохи.
Щом месото побелее, се прехвърля в тавичка, като се разстила равномерно на дъното. Отгоре се разпределя зеленчуковият микс (грах, царевица, морков, чушка).
Завършва се с картофено пюре. Запеканката се пече във фурна на 200 градуса. Щом пюрето покафенее, по краищата се поръсва с настъргана моцарела и се се връща във фурната да се допече.