Питки Роти

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
26
9
23/04/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 763
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • вода - 2/3 ч.ч. хладка
  • сол - 1 щипка
  • олио - за купата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта, долива се водата постепенно и се омесва гладко тесто. Оставя се в намаслена купа за половин час.

Премесва се след това върху набрашнена повърхност. От тестото се откъсват топки с големина на средна ябълка. Топките се разточват на питки, които се изпичат върху загрят сух тиган, най-добре с едебело дъно.

На всеки 5-7 секунди питките се обръщат, за да не загарят и да засъхват. Накрая трябва да се получат меки и въздушни питки, които се хапват веднага.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар