Солена скумрия веяна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
671
2k
5k
360
3
01/04/2019
"Преди да сложите перфектното мезе на трапезата, ще трябва да се запасите с търпение, но, уверяваме ви, заслужава си "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 298
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 бр .
  • морска сол - 700 г едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се получи добре осолена риба, тя трябва да е по-едра, около 500 г.

Почистваме скумрията добре от вътрешностите, хрилете , без да махаме главата.

След това я поставяме в подходящ съд и обсипваме навсякъде със сол, включително и в корема на рибата, обилно количество едра морска сол.

Оставяме така да престои около 36 часа. След това обливаме със студена вода, за кратко само да падне солта и подсушаваме.

Поставяме клечки за зъби (2-3 бр.) и в коремната кухина, за да я държи отворена.

Вземаме канап и връзваме опашката на скумрията, като провисваме на студено и проветриво място. Държим от 7 до 10 дни и тогава консумираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар