Ezine.bg»Рецепти»Риба»Осолена риба»Солена скумрия веяна

Солена скумрия веяна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Солена скумрия веяна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Преди да сложите перфектното мезе на трапезата, ще трябва да се запасите с търпение, но, уверяваме ви, заслужава си"

Необходими продукти

  • скумрия - 1 бр .
  • морска сол - 700 г едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се получи добре осолена риба, тя трябва да е по-едра, около 500 г.

Почистваме скумрията добре от вътрешностите, хрилете , без да махаме главата.

След това я поставяме в подходящ съд и обсипваме навсякъде със сол, включително и в корема на рибата, обилно количество едра морска сол.

Оставяме така да престои около 36 часа. След това обливаме със студена вода, за кратко само да падне солта и подсушаваме.

Поставяме клечки за зъби (2-3 бр.) и в коремната кухина, за да я държи отворена.

Вземаме канап и връзваме опашката на скумрията, като провисваме на студено и проветриво място. Държим от 7 до 10 дни и тогава консумираме.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: