Свинско с ориз и спанак на фурна

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
827
3k
167
2
28/03/2019
"А знаете ли, че свинското с ориз става още по-вкусно, като му добавите и малко спанак - после ще ни благодарите "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 453
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-големи кубчета и го поставете в тенджера с вода да се вари. Добавете нарязаните на малко кубчета лук и морков и дафиновият лист, варите до готовност на месото.

Сипете съдържанието от тенджерата в тава, добавете измития ориз, размитото доматено пюре с малко от сока на вареното месо и спанака.

Накрая посолете поръсете с останалите подправки, прибавете олиото и разбъркайте. Поставете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на ориза, ястието трябва да остане сочно.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар