Начин на приготвяне
В 100 мл леко топла вода със захарта се натрошава маята и добавяме 2 лъжици бяло брашно, трябва да се получи рядка каша.
Оставя се докато отгоре се получат мехурчета. В подходящ съд се смесва царевично и брашно от лимец със сол.
В средата на брашното се сипва шупналата мая, останалата вода, олио, вино и като се добавя бялото брашно се замесва набързо меко тесто, да не лепне. Оставя се в тенджерка, покриваме с капак и оставяме да втаса на топло. Когато тенджерата се напълни е готово.
С намаслени ръце се оформя правоъгълник с дължината на малка форма. Отгоре се поръсва с нарязани пера пресен лук и нарязваме на 8 части.
Всеки правоъгълник се сгъва през средата и нарежда в намазана с олио и поръсена с царевично брашно форма. Разрезът трябва да е нагоре.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути. Изважда се върху решетка, намазваме с масло. Хапваме топло хлебче с прясно сиренце.
Уникално вкусно е, опитайте! Източник Люси Евтимова с малки промени.