Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки гърди, пълнени с кашкавал

Печени пилешки гърди, пълнени с кашкавал

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печени пилешки гърди, пълнени с кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 100 - 150 г
  • кашкавал - 3 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер - за поръсване
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилешките гърди, като ги разрязваме наполовина. Осоляваме и подправяме с черен пипер и сол.

Нарязваме на ситно скилидките чесън, а кашкавала нарязваме на дълги пръчици. От едната страна на филето поставяме кашкавала и част от чесъна.

Прегъваме на две и с помощта на клечки за зъби затваряме. Пилешките гърди овалваме от двете страни в брашно, след което се потапяме в разбитото яйце и накрая галета.

Вземаме си тавичка, която омазняваме и поставяме готовите пълнени пилешки гърди. Поставяме във фурната и печем до желания загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: