Кисело зеле с пуешко в гювеч

20/03/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър240225
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 3 бр. маншони
  • бекон - 200 г суров
  • кисело зеле - 1 зелка
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 6 - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките маншони се почистват и изпържват в сгорещена мазнина. Изваждат се, поръсват се със сол и се слагат в съд с капак. Лукът се нарязва на дребно и заедно с нарязания на парчета бекон се слага да се изпържи. Зелето се нарязва на ивици и се прибавя към изпържения лук и бекон.

Налива се чаена чаша и половина вода, прибавя се червен пипер и се оставя да се готви около 30 минути. В края на готвенето се прибавя измитият ориз. Щом оризът набъбне, половината от зелето се прехвърля в глинен гювеч.

Слага се пуешкото месо, а отстрани и отгоре се разстила останалото зеле. Налива се още една чаена чаша вода, слагат се две листчета дафинов лист, поставя се капакът и гювечът се слага във фурната.

Пече се 30 мин. на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса. Пече се така още около час, като накрая капакът на гювеча се маха за да се запече хубаво ястието отгоре.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар