Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с вилица и добавена щипка сол. Прибавя се настърган кашкавал, нарязан стрък пресен чесън и щипка сода за хляб.
Сипват се двата вида брашно или ако нямате ленено брашно, може само с 4 с.л. оризово брашно. Разбърква се на гъста каша и с лъжица се оформя като пиде в намаслена тава, най-добре върху хартия за печене, после да нямате проблем при изваждането.
Смесваме настърган кашкавал, натрошено сирене и риган и се разпределя върху питката. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 15-20 минути до златисто.
Проверяваме с дървено шишче дали е готов хлябът. Трябва да излезе чисто, за да сме сигурни, че нашето хлебче хачапури е готово. Хапваме с зеленчуци. Вкусно и здравословно!