Торта Троен Шоколад

16/03/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132915721866
"Когато наистина, ама наистина обичате шоколад, тогава ви трябва не просто шоколадова торта, а торта Троен шоколад"
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо831
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • какаови бисквити - 200 г
  • млени ядки - орехи или пожелание - 50 г
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 150 г
  • течна сметана - 1 л
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен шоколад - 200 г
  • млечен шоколад - 200 г
  • бял шоколад - 200 г
  • желатин - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като в подходящ съд смесваме сметаната и млякото. В блендер смилам бисквитите (използвах Закуска).

Смесвам ги с млените ядки, като аз се спрях на орехи може да ползвате бадеми или каквото решите.

Прехвърляме във формата за торта с махащи се стени с диаметър 24 см.

Прибавяме разтопеното масло и разбъркваме, като след това разпределяме равномерно по дъното на съда, притискайки леко с ръка, за да оформяме блата.

Поставяме в хладилника за кратко.

През това време накисваме едно пакетче желатин в малко студена вода, за да набъбне. Разделяме и млечно-сметановата течност на три части.

Прехвърляме една част в тенжерка, прибавяме захарта и слагаме на котлона да се загрее почти до завиране, когато е достатъчно топла, прибавяме начупения черен шоколад и набъбналия желатин и разбърквам, докато се разтвори всичко и се получи хубава, хомогенна, шоколадова смес.

Изливаме върху извадената от хладилника форма за торта. Прибираме в хладилника да стегне (аз слагам в фризер за по бързо).

За втората и третата част от сместа не слагаме захар, тъй като шоколадите са достатъчно сладки.

Излизваме всяка част последователно, след като предишната е стегнала, като оставяме леко да изстине преди това, за да не "размекне" слоят отдолу.

Поставяме в хладилника за през нощта.

За декорацията на моята торта Три шоколада аз разтопих млечен шоколад на водна баня и когато се разтопи нарисувах розата върху алуминиево фолио и го сложих във фризира да стегне, като внимаваме да не се намачка.

Когато шоколадът се втвърди, отлепяме и поставяме върху тортата Троен шоколад.

Може да декорирате с декорация по ваш избор.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар