ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Пикантно мезе за бира от телешко сърце

Пикантно мезе за бира от телешко сърце

Пикантно мезе за бира от телешко сърце
15/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • карантия - 2 кг телешко сърце
  • сол - 1 кг
  • вино - 500 мл бяло
  • черен пипер - на вкус, млян
  • червен пипер - на вкус, лют, претрит през сито
  • чубрица - на вкус, ситно смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете приготвеното телешко сърце от маста и жилките, нарежете го на филии, дебели около 1 см, наръсете обилно със сол и оставете в хладилника за 7 дни.

Измийте филиите обилно с вода, изцедете ги в наклонена тавичка от водата, залейте ги с виното и ги оставете да престоят 24 часа.

Отцедените от виното филии оваляйте добре в смес от чубрицата, черния и червен пипер, завържете ги с тел или канап и ги окачете на проветриво място до изсушаване (поне 7 дни). Поставете го там, където обикновено окачвате домашната наденица, пастърма и други сушени меса.

След това ги оставете на хладно и тъмно място (може и в хладилник).

Нарежете на тънки филийки и поднесете като мезе за бира, вино или ракия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: