Постни пълнени чушки

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30976102
Постни пълнени чушки
24/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции7

Необходими Продукти

  • чушки - към 14 - 15 бр. тумбести
  • ориз - към 2 ч.ч. ситен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • джоджен - сух
  • домати - 2 - 3 броя, за капачета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките. Загрейте мазнината и запържете скълцания лук и чесън, като след малко добавите ситно нарязаните моркови и гъби. Щом зеленчуците омекнат, добавете измития и отцеден ориз.

Разбъркайте да се запържи и долейте 1-2 ч.ч. вода. Овкусете с подправките и изчакайте оризът да понабъбне. Снемете от котлона и оставете под капак за 20 минути. Напълнете чушките, слагайте им по капаче домат и ги подреждайте в голяма и подмазнена тава.

Долейте топла вода до половината на чушките и сложете да се пекат в загряна на 190 градуса фурна. Посредата на печенето може да ги обърнете.

Рейтинг

5 4
4 7
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка: