Хачапури по аджарски

14/03/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваНовак31120216
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г тип 500
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 100 мл
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за пълнежа
  • извара - 250 - 300 г
  • краве масло - 40 г
  • яйца - 4 бр .
  • масло
  • шарена сол - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода поставяме, маята, захарта и 2 с.л. брашно. Получава се тесто, което покриваме и оставяме на топло за 10 минути, докато шупне маята.

В купа пресяваме брашното заедно със солта и омесваме тесто. Оставяме настрана, за да втаса, което след това разделяме на 4 части.

Всяка част разточваме на овална питка. Навиваме си срещуположните краища, като в края прищипваме. Стават като лодки или пиде.

Хлебчетата пълним с изварата и оставяме на страна за около 10 минути. Загряваме си фурната на 180 градуса и поставяме питките да се се пекат за 20 минути.

Разбиваме си яйцето и във всяка питка го изсипваме, като разбъркваме със сиренето. Отново поставяме във фурната и печем за още 5 минути.

След като извадим от фурната питките хачапури, в средата поставяме по бучка масло и поръсваме с шарената сол.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар