Хачапури

13/03/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо721
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме млякото, зехтина, добавяме яйцето и разбиваме добре. Към сместа добавяме бакпулвера и брашното.

С тази смес замесваме меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме настрани.

Плънката за хачапури приготвяме, като смесваме трите продукта и рендосваме кашкавала и сиренето на едро ренде.

Разделяме си тестото на 10 топки. Всяка топка разточваме и кръг.

В средата на всеки кръгслагаме от плънката, като краищата събираме като торбичка. Обръщаме тази торбичка и притискаме леко с ръка.

След това разточваме внимателно с точилка. Поставяме тиган на котлона и изсипваме мазнина.

Поставяме питките и пържим до зачервяване. След като ги извадим, намазваме с масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар