Толумбички с яйца

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
12/03/2019
"Стъпка по стъпка следвайте рецептата и ще получите перфектните толумбички "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо745
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • вода - 500 мл
  • брашно - 250 г
  • олио - 1 к.ч
  • яйца - 6 бр.
  • олио - за пържене
  • за сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се парено тесто, като водата се слага да заври заедно с олиото. След това се прибавя брашното и се бърка на огъня с дървена лъжица, докато се получи гладко тесто.

То се оставя да поизстина и след това към него се прибавят едно по едно яйцата. В тенджера се сгорещява още олио - поне 2 - 3 пръста. Тестото се шприцова директно в него.

След като се изпържат, толумбичките се заливат със захарен сироп. Сиропът се приготвя от кипналите вода, захар и ванилия.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар