Толумбички с яйца

Толумбички с яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Стъпка по стъпка следвайте рецептата и ще получите перфектните толумбички"

Необходими продукти

  • вода - 500 мл
  • брашно - 250 г
  • олио - 1 к.ч
  • яйца - 6 бр.
  • олио - за пържене
  • за сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се парено тесто, като водата се слага да заври заедно с олиото. След това се прибавя брашното и се бърка на огъня с дървена лъжица, докато се получи гладко тесто.

То се оставя да поизстина и след това към него се прибавят едно по едно яйцата. В тенджера се сгорещява още олио - поне 2 - 3 пръста. Тестото се шприцова директно в него.

След като се изпържат, толумбичките се заливат със захарен сироп. Сиропът се приготвя от кипналите вода, захар и ванилия.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: