Начин на приготвяне
Всички сме чували за белите арменски сладки, но тези толумбички по арменски са само за истински ценители!
В дълбока купа счукваме яйцата и ги разбиваме добре.
Към тях добавяме изварата, брашното, содата и солта.
Тази смес разбъркваме хубаво до хомогенност.
Вземаме шприца, напълваме го със сместа, а ако нямаме, можем да ползваме и торбичка.
Поставяме тиган на котлона и изсипваме олио.
Тук не трябва да чакаме да се загрее олиото, а трябва веднага да стискаме вътре и да режем с ножица.
Наблюдаваме кога, ще са готови арменските толумбички и вадим, като поставяме в тава.
Първо приготвяме толумбичките, тях а след това, минаваме на сиропа.
Както за всеки друг сироп, поставяме тенджера с вода, прибавяме захарта и ванилия и варим до сгъстяване.
Толумбичките с яйца вече са изстинали и ги заливаме с топлия сироп.
След това ги слагаме в хладилник.
Арменските толумби сервираме студени.