Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Толумбички»Арменски толумбички със сироп

Арменски толумбички със сироп

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Арменски толумбички със сироп
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Единственото лошо на тези толумбички е, че не можем да спрем да ги хапваме - толкова ги обичаме"

Необходими продукти

  • извара - 400 г безсолна
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - шипка
  • яйца - 3 бр.
  • олио - за пържене
  • за сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички сме чували за белите арменски сладки, но тези толумбички по арменски са само за истински ценители!

В дълбока купа счукваме яйцата и ги разбиваме добре.

Към тях добавяме изварата, брашното, содата и солта.

Тази смес разбъркваме хубаво до хомогенност.

Вземаме шприца, напълваме го със сместа, а ако нямаме, можем да ползваме и торбичка.

Поставяме тиган на котлона и изсипваме олио.

Тук не трябва да чакаме да се загрее олиото, а трябва веднага да стискаме вътре и да режем с ножица.

Наблюдаваме кога, ще са готови арменските толумбички и вадим, като поставяме в тава.

Първо приготвяме толумбичките, тях а след това, минаваме на сиропа.

Както за всеки друг сироп, поставяме тенджера с вода, прибавяме захарта и ванилия и варим до сгъстяване.

Толумбичките с яйца вече са изстинали и ги заливаме с топлия сироп.

След това ги слагаме в хладилник.

Арменските толумби сервираме студени.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: