Начин на приготвяне
Свинското се нарязва на късове и се слага да се свари за 10 минути във вряща вода. След това се отцежда добре и се подсушава.
Загрява се мазнината в дълбок съд на котлона и се запържва едро накълцания лук. Вади се и в същата мазнина се запържва месото.
Добавят се натрошените дафинови листа и се долива черпак от бульона на месото. Оставя се да къкри до пълното омекване на месото, като при нужда се долива още малко бульон.
Отделно се сварява нахута, предварително накиснат от предната вечер във вода. Свареният нахут се добавя към полуготовото месо заедно с лука. Овкусява се с подправки и се разбърква с доматеното пюре.
Най-накрая готовия кебап се разбърква с останалите подправки. Арменския кебап се поднася с гарнитура запържен и след това сварен, овкусен булгур.