Паниран зелен фасул

редакция:
Паниран зелен фасул
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Ако всички бирени мезета са ви вече омръзнали, този паниран зелен фасул е не само вкусен, но и полезен."

Необходими продукти

  • зелен фасул - 500 гр млад
  • брашно - 4 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода до пълното им омекване млади фасулени шушулки, на които не сте махнали връхчетата, и ги прецедете.

Оваляйте всяка шушулка в смес от брашното и галетата и ги пържете в силно сгорещената мазнина, докато порозовеят.

Поднесете с чеснов сос.

Така приготвения паниран зелен фасул е добро мезе за бира.

Вижте също как да си приготвите яхния от зелен боб или задушен зелен фасул в масло.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: