ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пържен лук по индийски

Пържен лук по индийски

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30795329
Пържен лук по индийски1 / 2
02/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12-15 парчета

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете чесъна, солта и кимиона. Полека сипете млякото и яйцето и объркайте на тесто.

Стопете маслото в тиган. Сложете нарязания на полумесеци лук и пържете няколко минути докато омекне. Добавете лука и лютите чушки към тестото.

Загрейте олио в голяма тенджера и когато се сгорещи сложете 2 пълни десертни лъжици от тестото. Изпържете като обръщате непрекъснато докато порцията покафенее.

Извадете от тигана с решетеста лъжица и отцедете. Изпържете по този начин цялото приготвено тесто. Поднесете гарнитурата гореща.

По този начин може да изпържите други зеленчуци.

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: