Свински пържоли, мариновани в сос по корейски (Булгаби)

19/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • За соса
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • ябълки - 1 голяма или круша
  • соев сос - 3 с.л.
  • вино - 2 с.л.
  • сусам - 1 ч.л, счукан
  • захар - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на 4-5 котлета, начукайте ги леко и ги осолете.

Пригответе сос от ситно нарязания лук, счукания чесън, нарязаната на дребни кубчета ябълка, сусама, захарта, черния пипер, виното, соевия сос и 3 с.л. вода.

Мариновайте пържолите в соса около 6 часа, след това ги извадете, намажете ги олиото и ги печете в тавичка в предварително загрята фурна до зачервяване.

Кипнете соса и го поднесете.

Подходяща гарнитура за свински пържоли са задушен ориз и зелева туршия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар