Пълнен лук по калугерски

19/02/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете главите лук във фурна, докато омекнат, и с лъжичка внимателно извадете вътрешността им.

Запържете каймата, вътрешността на лука и ориза, залейте с малко вода и задушете, като накрая прибавете ситно нарязания магданоз, черния пипер и солта.

Напълнете с тази смес издълбаните глави лук, полейте ги с размитото с малко хладка вода доматено пюре и ги запечете в умерена фурна.

След това залейте всяка глава лук със сос Бешамел, посипете с настъргания кашкавал и допечете до зачервяване на вкусния пълнен лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар