Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса. Оваляйте пилето в брашното, смесено със солта и черния пипер. Остатъка от брашното запазете. Загрейте олиото в тиган и запържете цялото пиле до кафяво отвсякъде. Извадете го и го оставете настрани.
Запържете лука, тиквичките и наденичката за около 3 минути в същия тиган. Добавете чесъна и джинджифила и пържете още 5 минути. Прибавете 1 с.л. от запазеното брашно, колкото да попие олиото и тогава прибавете доматите. Кипнете, бъркайки непрекъснато.
Сложете сместа в дълбока тава. Отгоре положете пилето и покрийте с фолио. Сложете във фурната и печете около 1.30 минути. Поднесете пилето върху доматената със смес заедно с ориз.