Пиле с орехи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пиле с орехи1 / 2
12/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 1 бр.
  • орехи - 200 гр.
  • доматено пюре - 200 гр
  • олио - 80 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - телешки 2 кубчета
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порции, поставя се в тенджера, поръсва се с натрошените кубчета бульон, залива се с 1 л. вода и се вари.

В сгорещеното олио се запържва нарязани лук и морков, поръсва се с червен пипер и се залива с 200 мл. от бульона, в който е вряло пилето, за да се задуши. Прибавят се свареното пилешко месо, доматеното пюре и смлените орехи.

Ястието се задушава за още няколко минути, като се добавя размитото във вода брашно.

Когато е готово се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: