Джолан в гърне по момчиловски

АнабелАнабел
Ветеран
488
2k
908
202
06/02/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене3 мин.
Общо18 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо752
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се обезкостява, месото се нарязва на парчета и се посолява. Отстраненият кокал заедно с месото се слага на дъното на глинения съд /гювеч/.

Картофите, целината и морковите се почистват и нарязват на едри парчета. Лукът се обелва и разрязва на четири. Гъбите се почистват и нарязват, а ако са по-малки се слагат цели.

Зеленчуците се овкусяват със сол и прибавят към месото. Скилидките чесън се прибавят необелени. В съда се слагат зърна черен пипер, бахар и дафиновият лист.

В съда се налива бялото вино и смлените домати. Накрая се нарязва пресен магданоз и разпределя отгоре. Глиненият съд се похлупва и поставя в студена фурна.

Джоланът се пече на 220 градуса около 30 минути, след което температурата се намалява на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар