Бабината медена торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
04/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 522
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме захарта, меда и маслото в съд и поставяме на котлона, като бъркаме за 3-4 минути.

Към сместа изсипваме и содата и тогава сваляме от котлона.

Оставяме да се охлади.

В отделна купичка си разбиваме яйцата и внимателно при непрекъснато разбъркване добавяме яйцата към медената смес.

Когато сместа усвои яйчената смес, добавяме солта, ванилията, както и брашното. Добавянето става постепенно по 2-3 лъжици.

Готовото тесто разделяме на 6 равни топки, които разточваме.

Поставяме ги в тавичка и печем.

Веднага след като извадим от фурната, изрязваме с помощта на ринг или чиния.

Правим си крема, като смесваме заквасената сметана с кондензираното мляко и добавяме и част от смлените орехи - пожелание.

Започваме да сглобяваме бабината медена тортата, като между блатовете слагаме част от крема.

Най-отгоре на тортата поставяме крема и поръсваме със смлените орехи.

Прибираме нашата медена торта в хладилника за да стегне поне 10 часа .

Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
31.25 лв.
Виж ››

С металния шприц в ръка никой няма да може да ви спре да сътворите най-красивата декорация за торти и сладки. Към шприца има различни приставки, събрани в удобна кутия. Един шприц - много възможности за украсяване!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Viki_Afzali
Viki_Afzali
05.02.2019 10:08
Здравейте, тортата е много вкусна и изглежда много добре! Предполагам брашното е 450 грама. :)
0
0