Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Бохча»Вкусна бохча с пилешко и топено сирене

Вкусна бохча с пилешко и топено сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k2k6
Вкусна бохча с пилешко и топено сирене
Снимка: Стоянка Русенова
5 / 6
01/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • пилешко филе - 500 г
  • питки - 3 бр.
  • универсална подправка - 1/2 с.л. зеленчукова пикантина
  • топено сирене - 2 блокчета
  • кашкавал - 150 г
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На питките изрязваме капачета, а след това ги издълбаваме.

Нарязваме пилешкото филе на кубчета и го запържваме в маслото.

Почистваме си гъбите и ги нарязваме, като и тях прибавяме.

След като се позапържат и гъбите, добавяме зеленчуковата пикантина, виното и оставете да изври.

Когато виното вече е извряло, добавяме топеното сирене и оставяме ястието на котлона да се посгъсти.

През това време си настъргваме кашкавала.

Готовите издълбани питки пълним с приготвената смес.

Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал и поставяме във фурната да се запекат.

Пълнените хлебчета тип бохча поднасяме, докато са още топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: