Начин на приготвяне
В подходяща голяма купа смесете картофеното пюре, белтъка, бакпулвера, солта и 2 ч.ч. брашно. Добавете сметаната и водата.
Омесете до получаване на лепкаво тесто и на порции добавете и останалото брашно. Оформете тестото на топка.
Сложете тестото в намазнена купа, завийте и го оставете да удвои обема си.
Извадете го и накъсвайте на малки топки (с големина по ваш вкус).
Намажете ги с жълтък и поръсете със сусам.
Наредете ги върху тава с хартия за печене или намазнена тава и изпечете на загрята фурна на 200 градуса за 5 минути, след което намалете на 180 градуса и ги изпечете до готовност.
Хлебчетата, поднесете, докато са още топли. Много вкусни и ароматни пълнени хлебчета!