Пълнени сушени пиперки

11/02/2019
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо140 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвените сушени чушки се измиват и се попарват, след което се почистват от семето. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло.

Прибавя се оризът, а след това и грисът да се позапържат. Сместа се посолява и се наръсва с червен пипер и магданоз.

Залива се с 1 чаена чаша гореща вода и се оставя да ври, докато течността попие. Подготвените пиперки се напълват с охладената смес, потапят се в брашно, нареждат се върху зелеви или лозови листа и се покриват също със зелеви или лозови листа.

Притискат се пълнените чушки с порцеланова чиния и се заливат с разделения с 1 чаена чаша вода зелев сок. Варят се на тих огън.

Ако пиперките са варени със зелеви листа, се прави застройка от брашно (1 супена лъжица) и малко студена вода, която се сипва в соса на ястието, кипва се няколко минути и се оттегля от огъня.

Ако са приготвени с лозови листа, се прави застройка от яйцето и киселото мляко, след като ястието е отстранено от огъня.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар