Начин на приготвяне
Пиперките накиснете в топла вода, докато омекнат, изчистете ги от дръжките и семето и ги посолете отвътре.
В маста задушете до омекване почистения, измит и нарязан на ситно лук, добавете почистения и измит ориз и когато стане прозрачен, сипете половината вода.
И когато оризът набъбне, прибавете каймата, половината от обелените и нарязани домати, половината наситнен магданоз, черния и червен пипер, доматеното пюре и солта и разбъркайте.
Напълнете пиперките с получената плънка, потопете отворите им в брашно, наредете ги в гювеч или йенска тенджера, залейте с останалата гореща вода, похлупете и печете във фурна.
Разредете с малко сос от полуготовото ястие брашното, яйцата и киселото мляко, сложете сместа на котлона и бъркайте с миксер, докато се получи хомогенна смес.
Сипете заливката върху ястието, разклатете съда, за да влезе тя между пиперките и печете още 15 мин. без капак.
Поръсете пълнените чушки с останалия наситнен магданоз и сервирайте.