Начин на приготвяне
Бобът се накисва във вода за 24 часа и след това се сварява, като след завирането първата вода се изхвърля.
Чушките се почистват от семената, празия лук се почиства от външните листа и се нарязва на дребно. Чесънът се скълцва на едро.
В тиган с малко олио и щипка сол праз лукът се задушва, колкото да омекне.
Свареният боб се отцежда от водата и се прехвърля към праза. Добавят се доматеното пюре, чесънът, лютият и червеният пипер, сол и джоджен на вкус и се разбърква. С готовата плънка се пълнят чушките.
Пълнените чушки се нареждат в намаслена тавичка, долива се малко вода на дъното на тавата. Чушките се поливат със струйка олио отгоре и се запичат в преварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.
Добър апетит с пълнените червени чушки с боб!