Гризини с маково семе

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
28/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното сипете в купа и оформете кладенче. Добавя се хладка вода, суха мая, сол, захар и олио. Разбърква се с вилица, после като стане трудно, се сипва на масата, поръсена с брашно.

Замесваме средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса на топло, докато удвои обема си. Късат се топчета и с намазнени ръце се оформят малки фитили. Нареждат се в тефлонова тава и отгоре се поръсват с маково семе.

Печем нашите гризини в загрята фурна на 180 градуса за 10 минути до леко златисто. Изваждаме и хапваме веднага или запазване за по-късно и хапваме като снакс през телевизора. Идеални са и за из път.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар