Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Домашни брускети с бекон и кисели краставички

Домашни брускети с бекон и кисели краставички

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Домашни брускети с бекон и кисели краставички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Изобщо не ги бавете тези домашни брускети, защото са много, много вкусни, докато са още топли"

Необходими продукти

  • хляб - 1 бр. домашна багета
  • масло - 1 с.л.
  • риган - за поръсване
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • бекон - 3 ленти
  • кисели краставички - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готова, или домашно багета, се нарязва на филийки с дебелина 1 см.

Обелва се скилидка чесън и натриваме всяка филия от нашата багета, като после се намазват с масло и поръсваме с щипка риган и червен пипер.

Нареждат се в тава и запичаме за 10 минути на 180 градуса, докато се зачерви апетитно.

Изваждат се всички брускети в чиния и върху всяка се нареждат кръгчета кисели краставички и парченца нарязан бекон.

Сервират се веднага, прекрасни за закуска или следобедна закуска.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: