Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с риба по италиански

Брускети с риба по италиански

Брускети с риба по италиански
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Една чудна разядка, която задължително се поднася с чаша хубаво бяло вино"

Необходими продукти

  • франзела - 1 брой
  • домати - 2 брой
  • риба - 1 филе (от пушена и маслена риба)
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • маслини - 50 грама
  • черен пипер
  • босилек - пресен
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки франзелата, след което ги намажете с 2 лъжици от зехтина.

Наредете ги в тава и ги запечете до лек загар, натрийте ги хубаво с чесновите скилидки.

Нарежете черитата на парчета и добавете към тях наситнените маслини, босилека, останалия зехтин, ригана, черния пипер и солта.

Разбъркайте хубаво и разпределете сместа върху филийките.

Отгоре сложете парченца риба и поднесете брускетите веднага.

Брускетите с риба по италиански са готови.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: