Гювеч със суджук, пържоли и гъби

24/01/2019
Диана Андрова
отДиана АндроваГотвач15410231
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо160 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвам нарязаното на парчета свинско месо, и малко преди да го отведа от котлона, добавям ситно нарязания лук. След като го отведа от огъня, поръсвам с кимион, черен и червен пипер, малко чесън, щипка сол.

Оставям го настрана да престои, докато подготвя другите продукти. С леко намокрен нож нарязвам топеното сирене на колелца, като при всяко рязане мокря ножа за по-лесно рязане. Нарязвам гъбите на по-дебели парченца.

Намазнявам леко дъното на гювеча. Започвам да редят суджук и свинското месо, докато не покрият дъното. Върху тях слагам кръгчета топено сирене, и отгоре гъби.

Повтарям това, докато не приключа с продуктите, като отгоре завършвам с топено сирене и гъби. Слагам бялото вино. Пека за около 2 часа на 200 градуса.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар